SON DAKİKA
--:--:--

Küresel Sumud Filosu Aktivistleri İstanbul’a Döndü

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu aktivistlerini taşıyan THY uçakları İstanbul’a indi. Aktivistler VIP Salonu’nda karşılandı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Küresel Sumud Filosu Aktivistleri İstanbul’a Döndü

Gazze ablukasını kırmak amacıyla uluslararası sularda İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu aktivistlerini taşıyan üç Türk Hava Yolları (THY) uçağı İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Aktivistler, havalimanının VIP Salonu’nda yakınları ve yetkililer tarafından karşılandı.

Saldırıda yaralanan aktivistler, havalimanında hazır bekletilen ambulanslara alınarak gerekli tıbbi müdahaleler için sevk edildi. Karşılama işlemlerinin ardından aktivistlerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu’na giderek muayene olmaları bekleniyor.

Aktivistlere İstanbul’da Karşılama

İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan ve ardından THY’ye ait uçaklarla Türkiye’ye getirilen Küresel Sumud Filosu aktivistleri için İstanbul Havalimanı’nda bir karşılama töreni düzenlendi. VIP Salonu’nda aktivistleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile diğer yetkililer karşıladı.

Ömer Çelik, Küresel Sumud Filosu’nun Gazze’ye yönelik ilgiyi artırmak ve insanlığın sesini duyurmak amacıyla yola çıktığını belirtti. Çelik, aktivistlerin insanlık adına Gazze’deki duruma karşı durmak için bu yolculuğu gerçekleştirdiğini ve zulme uğradıklarını ancak güçlü mesajlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye tarafından gönderilen uçaklarla ülkeye getirilen aktivistlerin yaralı olduğunu ve ambulanslarla taşındığını belirten Çelik, bu tablonun insanlık haysiyeti ve onuru adına değerleri ayakta tutmak için dünyanın her yerinden insanların bir araya geldiğini gösterdiğini söyledi. Çelik, bu mesajın tüm dünya tarafından anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Hukuk İhlali Vurgusu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Hacı Ali Özel, İsrail’in bu müdahaleyle uluslararası sularda üçüncü kez uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkat çekti. Üç uçakta bulunan toplam 422 sivil aktivistten 85’inin Türk vatandaşı olduğunu, geri kalan 337 kişinin ise yaklaşık 40 farklı ülkeden geldiğini bildirdi.

Özel, altı kıtadan gelen aktivistlerin küresel bir sivil hareketi temsil ettiğini belirterek, olayın Gazze’deki insanlara insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan aktivistlere yönelik bir müdahale olduğunu söyledi. Dünyanın bu durumu kınadığını belirten Özel, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarının yanında olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Küresel Sumud Filosu Aktivistleri İstanbul’a Döndü
Küresel Sumud Filosu Aktivistleri İstanbul’a Döndü
5 Yılda 8 Milyon Uçak Türkiye Havalimanlarını Kullandı
5 Yılda 8 Milyon Uçak Türkiye Havalimanlarını Kullandı
Gümüşhane’de 19 Yaşında Üniversite Öğrencisi Rabia Yıldız Evinde Ölü Bulundu
Gümüşhane’de 19 Yaşında Üniversite Öğrencisi Rabia Yıldız Evinde Ölü Bulundu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay Rüşvet Soruşturmasında Tutuklandı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay Rüşvet Soruşturmasında Tutuklandı
California’da Kimyasal Sızıntı Riski Orange County’de Acil Durum Yarattı
California’da Kimyasal Sızıntı Riski Orange County’de Acil Durum Yarattı
İran’dan ABD’ye Sert Uyarı Trump Savaşı Başlatırsa Ezici Sonuç Olur
İran’dan ABD’ye Sert Uyarı Trump Savaşı Başlatırsa Ezici Sonuç Olur
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.