TPAO’nun Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli’ndeki petrol faaliyetleri ve boru hattı projeleri için önemli kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) için Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli illerindeki bazı arazilerin kamulaştırılmasına karar verildi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), TPAO’nun petrol arama ve üretim faaliyetleri ile doğal gaz boru hattı projeleri kapsamında bu kararları aldı. İlgili kararlar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
MAPEG, TPAO’nun başvurusu üzerine Tekirdağ’ın Ergene, İstanbul’un Silivri ve Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçelerindeki çeşitli parsellerin kamulaştırılmasına hükmetti. Bu parseller, petrol işlemleri için kritik öneme sahip olup, rayiç bedelin üzerinde talep edilen meblağlar nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınamadı. Üzerlerinde acele el koyma kararları da bulunuyordu.
Söz konusu kamulaştırma kararları, TPAO’nun bu bölgelerdeki enerji kaynaklarını etkin bir şekilde işlemesini amaçlıyor. Ergene, Silivri ve Lüleburgaz’da yer alan araziler, şirketin mevcut veya planlanan petrol arama ve üretim çalışmalarının devamlılığı için gerekli görülüyor.
Ayrıca, TPAO’nun Tekirdağ, Adıyaman ve Kırklareli sınırları içerisinde sahip olduğu ruhsat sahalarında petrol ve doğal gaz boru hattı inşaatı planlanıyor. Bu boru hattı projesi için gerekli olan parsellere ilişkin kamulaştırma kararı da MAPEG tarafından alındı. Bu adım, ülkenin enerji altyapısının güçlendirilmesi hedefine hizmet ediyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap