Suudi Arabistan’da 40 yıl boyunca mahsur kalan Ali Baybaş’ın Türkiye’ye dönüş yolu açıldı. Uzun süren diplomatik çabalar sonuç verdi.
Yaklaşık 40 yıldır Suudi Arabistan’da hukuki bir mesele nedeniyle yurtdışı çıkış yasağı bulunan 77 yaşındaki Türk vatandaşı Ali Baybaş, ülkesine dönmek üzere yola çıktı. Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu’nun girişimleri sonucunda Baybaş hakkındaki tüm yasaklar kaldırıldı.
Suudi Arabistan’da bir dava duruşmasına katılmadığı gerekçesiyle hakkında yurtdışı çıkış yasağı konulan Ali Baybaş, bu durum nedeniyle yaklaşık 40 yıl boyunca ülkede mahsur kaldı. Baybaş’ın Türkiye’ye dönüşü, uzun süren diplomatik çabaların ardından gerçekleşti.
Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu, Suudi Arabistan makamlarıyla sürekli temas halinde olarak Ali Baybaş’ın durumunu takip etti. Yürütülen yoğun diplomatik girişimler neticesinde, Baybaş hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı ve diğer idari kısıtlamalar tamamen kaldırıldı.
Yasakların kalkmasının ardından Ali Baybaş, Türkiye’ye dönmek üzere havalimanına geldi. Baybaş, ülkesine kavuşacağı için duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. 77 yaşındaki Baybaş, Türkiye’ye doğru yola çıktı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap