Bakan Göktaş, Mart ayı doğum yardımı ödemelerinin annelerin hesaplarına yattığını açıkladı. Bugüne kadar 13,9 milyar TL ödeme yapıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayı doğum yardımı ödemelerinin annelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Bu kapsamda, bugüne kadar toplam 923 bin 64 anneye 13,9 milyar liralık ödeme gerçekleştirildi. Ödemeler Halkbank aracılığıyla annelerin hesaplarına aktarıldı.
Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarlarının güncellendiğini de bildirdi. 1 Ocak 2025’ten itibaren doğan ilk çocuğa 5 bin lira tek seferlik destek sağlanıyor. İkinci çocuğa aylık 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklara ise aylık 5 bin lira ödeme yapılıyor. Halihazırda iki ve üzeri çocuğu olan 549 bin 167 çocuk için düzenli ödemeler sürüyor.
Bakan Göktaş, doğum yardımı başvurularının e-Devlet ve “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden alındığını vurguladı. Başvurusu onaylanan aileler, ödemelerinin yatırıldığı bilgisine “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması aracılığıyla ulaşabiliyor. Ödemeler, çocukların 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz devam ediyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap