BAE Savunma Bakanlığı, Irak’tan atılan ve BAE’deki kritik noktaları hedef alan 6 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı. Can kaybı yaşanmazken, Barakah Nükleer Santrali saldırısının faillerinin Irak’tan çıktığı belirlendi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, son 48 saat içinde Irak topraklarından fırlatılan ve BAE’deki kritik bölgeleri hedef alan 6 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu.
Bakanlık, ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerinin söz konusu İHA’ları etkisiz hale getirdiğini belirtti. Açıklamada, bu müdahaleler sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı veya hayati öneme sahip tesislerin güvenliğinin tehlikeye girmediği vurgulandı.
Savunma Bakanlığı, 17 Mayıs’ta Barakah Nükleer Santrali’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın sona erdiğini bildirdi. Soruşturma neticesinde, saldırıyı gerçekleştiren İHA’ların Irak topraklarından havalandığına dair kesin kanıta ulaşıldığı aktarıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap