İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı 3516’ya yükseldi. Sağlık Bakanlığı, 2 Mart’tan bu yana 10 binden fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.
İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 516’ya ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın 17 Mayıs verilerine göre, 2 Mart’tan bu yana süren saldırılarda 10 bin 674 kişi de yaralandı.
Hayatını kaybedenler arasında 128 sağlık çalışanı bulunurken, 378 sağlık görevlisi de saldırılarda yaralandı. Bakanlık, önceki günkü açıklamasında ölü sayısını 3 bin 468 olarak duyurmuştu.
İsrail ordusu, 17 Nisan’da yürürlüğe giren ve 17 Mayıs itibarıyla 45 gün uzatılan ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki saldırılarını sürdürüyor. 2 Mart’ta başlayan yoğun hava saldırıları, ülkenin güneyindeki birçok bölgeyi etkiledi.
Lübnan hükümeti, saldırılar nedeniyle 1 milyonu aşkın kişinin yerinden edildiğini bildirdi. ABD arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler sonucunda ateşkes 45 gün daha uzatılmıştı. Ancak İsrail ordusu saldırıları sürdürürken, Hizbullah da ateşkes ihlalleri gerekçesiyle İsrail birliklerine karşılık veriyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 25 Mayıs’ta saldırıların artırılması yönünde orduya talimat verdiğini açıklamıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap