Netanyahu’nun Lübnan’ın Dahiye bölgesine yönelik saldırı emri, siviller arasında paniğe yol açtı. Bölge sakinleri evlerini terk ederek yollara düştü.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Savunma Bakanı Yisrael Katz ile birlikte orduya Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah bağlantılı hedeflere saldırı emri verdiği açıklandı. Bu karar, Lübnan’da siviller arasında yeni bir korku dalgası oluşturdu.
Netanyahu ve Savunma Bakanı Katz, talimatın Hizbullah’ın ateşkesi ihlal ettiği ve İsrail şehirlerine yönelik saldırılar düzenlediği iddiaları üzerine alındığını belirtti. Saldırı emrinin ardından Dahiye bölgesinde yaşayan sivillerde büyük bir panik yaşandı.
Yeni saldırı olasılığına karşı bölge sakinleri evlerini terk etmeye başladı. Görüntülerde ailelerin çocuklarıyla birlikte bölgeden ayrılma çabaları yer aldı. Birçok kişi yanına sadece zorunlu eşyalarını alabildi.
Sivillerin yüzündeki tedirginlik ve kaygı kameralara yansıdı. Aileler, hem çocuklarını sakinleştirmeye hem de hızla bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Dahiye’nin ana çıkış noktalarında, bölgeden ayrılmak isteyen siviller nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap