YKS Yabancı Dil Testi’nde Eskişehir’de adaylar zamanla yarıştı. Kimliği unutulan aday yardımsever vatandaşla son anda yetişirken, bazıları kapılar kapanınca sınavı kaçırdı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de yapıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki sınav merkezine gelen adaylar, kapıların kapanmasına saniyeler kala büyük bir koşuşturma yaşadı.
Sınav merkezine ulaşmakta zorlanan bir aday, kimliğini unuttuğunu fark edince büyük panik yaşadı. Çevredeki bir vatandaşın yardımıyla aracına binen aday, son anda sınav binasına yetiştirildi. Bu yardımsever müdahale, adayın sınava girebilmesini sağladı.
Veliler, çocuklarının sınav heyecanını dışarıda beklerken, bazı adaylar ise kapıların kapanma saatine dakikalar kala nefes nefese sınav binalarına koştu. Bir aday, görevlilere seslenerek, “Abi 1 dakika var, 29 geçiyor hâlâ” diyerek son saniyede giriş yapmaya çalıştı. Görevliler, saat 15.30’da giriş kapılarını kapattı.
Bu durum, sınava son anda yetişebilen adayların yanı sıra, birkaç saniye ile sınavı kaçıranlar için de büyük üzüntüye neden oldu. Koşarak gelen ancak kapılar kapandıktan sonra ulaşabilen adaylar, hayal kırıklığı yaşadı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap