Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin son 23 yılda ekonomiyi dolar bazında 6 kat büyüttüğünü ve yasakları kaldırdığını açıkladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) işbirliğiyle Fatih’teki MTTB Genel Merkezi’nde düzenlenen “Siyaset Okulu” konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Türkiye ekonomisinin son 23 yılda dolar bazında 6 kat büyüyerek 1,6 trilyon dolara ulaştığını ve bu süreçte yasakların kaldırıldığını ifade etti.
Konuşmasında ülkenin yakın siyasi tarihine ve MTTB’nin geçmişine değinen Bakan Bolat, gençlere yönelik tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, gençlerin siyaset ve ekonomi konularında bilinçlenmesi amacıyla düzenlendi.
Ömer Bolat, siyasi kariyerine Eylül 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle AK Parti’de başladığını belirtti. Ticaret Bakanı olarak 3 Haziran 2023’te atandığını dile getiren Bolat, önceki görevlerinin bu atamayla sona erdiğini aktardı.
Bakan Bolat, gençlere sürekli çalışma, disiplinli olma ve kendilerini geliştirme çağrısı yaptı. Kişisel ideallerin yanı sıra topluma ve ülkeye hizmet etme sorumluluğunun altını çizdi. Üretmenin ve erdemli başarılar elde etmenin hayatta huzur getireceğini vurguladı.
Konuşmasında merhum Başbakan Adnan Menderes, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın hizmetlerine değinen Bolat, bu liderlerin karşılaştığı zorlukları ve engellemeleri anlattı. Gençlere, inandıkları değerlerin hakim olması için mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.
Bakan Bolat, Türkiye’nin küresel güçlerin ilgi odağında olan önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Son 23 yılda terörün yenildiğini, asayişin ve huzurun sağlandığını, özgürlüklerin genişletildiğini belirtti. Bu başarıların Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki kadrolar ve son 11 yıldır Cumhur İttifakı ile gerçekleştiğini ifade etti.
Mal ve hizmetler ihracatının 400 milyar dolara yükseldiğini açıklayan Bolat, altyapıya 300 milyar dolar, enerjiye ise 200 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji üretiminin yarısına ulaştığını ve yaşam standartlarının yükseldiğini kaydetti.
Yönetimde istikrarın, ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve savunma sanayii gibi birçok alana daha fazla kaynak aktarımını sağladığını belirten Bakan Bolat, yeni programlar ve politikalarla bugüne gelindiğini ifade etti.
Bakan Bolat, birkaç gün önce ziyaret ettiği SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda Kanada’nın Tedarikten Sorumlu Devlet Bakanı Stephen Fuhr’ün “Siz, bizden 15 yıl ileridesiniz” sözünü aktardı. Türkiye’nin birçok alanda Avrupa ülkeleriyle arasındaki farkı kapattığını ve öne geçtiğini dile getirdi.
Elde edilen kazanımları korumanın ve ileri taşımanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Bolat, iyi eğitim almış, milli ve manevi değerleri güçlü genç bir neslin varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin ve girişimcilerin Türkiye’nin geleceği olduğunu belirterek, durmadan çalışmanın önemine dikkat çekti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap