Kahramanmaraş’ta okul saldırganı İsa Aras Mersinli’nin ölmediği yönündeki sosyal medya iddialarına savcılıktan açıklama geldi. Başsavcılık otopsi işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.
Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da bir okulda silahlı saldırı düzenleyen İsa Aras Mersinli’nin ölmediği, kaçırıldığı yönündeki sanal medya iddialarına Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yanıt geldi. Başsavcılık, iddiaların asılsız olduğunu belirterek saldırganın otopsi işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Nisan 2026 tarihindeki saldırının ardından sosyal medyada failin ölmediği ve kaçırıldığı yönünde yanıltıcı bilgiler yayıldığı belirtildi. Olay yeri incelemesi sonrası saldırganın olay yerinde ölü bulunduğu tespit edildi. Failin otopsisi, 15 Nisan 2026 saat 21:45 ile 16 Nisan 2026 saat 00:30 arasında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgunda nöbetçi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde gerçekleştirildi. Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra defin ruhsatı düzenlendi.
Başsavcılık, şahsın ölmediğine dair yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Dosyanın tarafı olan mağdur, müşteki ve vekillerinin ölü muayene ve otopsi işlemlerine dair fotoğraf ve görüntüleri inceleme yetkisine sahip olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, halk arasında endişe, korku veya panik yaratacak mahiyette yanıltıcı bilgi yayan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca adli soruşturmaların başlatıldığı bildirildi. Kamuoyuna, asılsız haber ve dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar edilmemesi ve resmi kurumlarca yapılan açıklamaların takip edilmesi çağrısı yapıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap