SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Bayraktar Nükleer Teknoloji Hedeflerini Açıkladı

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Romanya’da Cernavoda Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret ederek Türkiye’nin 2050’ye kadar 20 bin MW nükleer kapasite hedefi ve en güvenli teknoloji arayışını vurguladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bayraktar Nükleer Teknoloji Hedeflerini Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Romanya’nın Köstence kentinde bulunan Cernavoda Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret etti. Bakan Bayraktar, santralde kullanılan Kanada menşeli CANDU reaktör teknolojisi hakkında bilgi aldı ve Türkiye’nin nükleer enerji hedeflerini paylaştı.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2050 yılına kadar 20 bin megavatlık nükleer kapasiteye ulaşma hedefi bulunduğunu belirtti. Nükleer enerjinin, ülkenin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Nükleer Enerjide Güvenlik ve Rekabetçilik Vurgusu

Romanya’daki temasları sırasında açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye’nin hem rekabetçi fiyatlarla nükleer enerjiye sahip olmak hem de en güvenli teknolojiyi kullanmak istediğini ifade etti. Nükleer atık yönetimi ve yakıt tedariki konularında daha bütüncül yaklaşımlarla ikinci ve üçüncü projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Bayraktar, Akkuyu’da dört reaktörün inşasının sürdüğünü, 20 bin megavatlık hedefe ulaşmak için Sinop ve Trakya’da da santral planları olduğunu hatırlattı. Ayrıca, küçük modüler reaktörler konusunun da gündemlerinde yer aldığını ekledi. Türkiye’nin, Akkuyu sonrası santrallerde teknoloji seçimi ve ortaklıklar konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Bakan Bayraktar, Çin ve Güney Kore ile yürütülen nükleer teknoloji müzakerelerinin yanı sıra, Kanada ile de yakın zamanda yoğun bir çalışma sürecine başladıklarını dile getirdi. Bu teknolojilerin uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Romanya’daki Cernavoda Santrali’ni ziyaret ettiklerini söyledi.

Bayraktar, Kanadalı bir şirketin Türkiye’deki tedarikçiler ve ekipman sağlayıcılarla haziran sonu veya temmuz başında bir toplantı gerçekleştireceğini duyurdu.

Bakan Bayraktar, Romanya ziyaretleri kapsamında Köstence’de yaşayan iş insanları ve soydaşlarla da bir araya geldi. Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Köstence Başkonsolosu Asiye Derya Dingiltepe de buluşmaya katıldı.

Soydaşlara hitaben konuşan Bayraktar, Romanya’daki Türk vatandaşlarının ülkenin gelişiminde ve Türkiye ile ikili işbirliğinin güçlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Bayraktar, devlet olarak her alanda desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Jeopolitik Gerilimler ve Teknoloji İyimserliği Küresel Piyasaları Şekillendiriyor
Jeopolitik Gerilimler ve Teknoloji İyimserliği Küresel Piyasaları Şekillendiriyor
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Teknoloji Hisselerinde Baskı Altında
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Teknoloji Hisselerinde Baskı Altında
Ticaret Bakanlığı’ndan Güvensiz Ürünlere 8,6 Milyon TL Ceza
Ticaret Bakanlığı’ndan Güvensiz Ürünlere 8,6 Milyon TL Ceza
Darphane Yılın İlk Yarısında 9.8 Milyon Altın Bastı
Darphane Yılın İlk Yarısında 9.8 Milyon Altın Bastı
Türkiye’de Haziran Son 56 Yılın En Sıcak 11. Ayı Oldu
Türkiye’de Haziran Son 56 Yılın En Sıcak 11. Ayı Oldu
Türkiye’den Yılın İlk Yarısında 1 Milyar Doları Aşan Halı İhracatı
Türkiye’den Yılın İlk Yarısında 1 Milyar Doları Aşan Halı İhracatı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.