SON DAKİKA
--:--:--

Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Seçildi

Slovenya’da aşırı sağcı Janez Jansa, parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilerek ülkedeki siyasi tıkanıklığı sonlandırdı. Jansa’nın göreve gelmesiyle dış politikada değişim bekleniyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Seçildi

Slovenya’da aşırı sağcı lider Janez Jansa, parlamentoda yapılan oylamada 51’e karşı 36 oyla başbakan seçildi. Bu sonuç, Mart ayındaki genel seçimlerin ardından yaşanan siyasi tıkanıklığı sona erdirdi. Jansa, ülkeyi daha güvenli ve adaletli bir yer haline getirme vaadinde bulundu.

90 sandalyeli parlamentoda gerçekleşen kapalı oylamada Jansa’nın başbakanlığı onaylandı. Mevcut dış politikada değişikliklere yol açması beklenen bu gelişme, Slovenya’nın siyasi geleceği açısından önem taşıyor.

Slovenya’da Siyasi Tıkanıklık Sona Erdi

Eski Başbakan Robert Golob liderliğindeki Özgürlük Hareketi’nin genel seçimlerde yeterli meclis çoğunluğunu sağlayamaması üzerine oluşan siyasi belirsizlik, Jansa’nın oylamayı kazanmasıyla sona erdi. Dördüncü kez başbakanlık görevine gelen Jansa’nın adaylığına Sloven Demokrat Partisi (SDS) ve müttefikleri destek verdi.

Jansa’nın liderliğindeki beş partili merkez sağ koalisyonu, vergi indirimleri, şirketlere ve hızlı büyüyen firmalara destek, emeklilik sistemi için fon kurulması gibi öncelikleri sıraladı. Koalisyon ayrıca bürokrasiyi azaltma ve yolsuzlukla mücadele vaatlerinde bulundu.

Yabancı Liderlerden Jansa’ya Tebrik Mesajları

Jansa’nın başbakanlığının onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar ve yabancı liderlerden tebrik mesajları geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, Jansa’yı kutlayarak iş birliği vurgusu yaptı.

Bu gelişmeyle birlikte, Filistin’i tanıyan ve İsrail ile ilişkilerde farklı bir politika izleyen eski Başbakan Golob’un Özgürlük Hareketi muhalefete düştü. Jansa’nın İsrail politikası konusunda Golob’dan tamamen zıt bir tutum sergilemesi bekleniyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Husiler Riyad Havalimanini Vurdu 13 Can Kaybi
Husiler Riyad Havalimanini Vurdu 13 Can Kaybi
İsrail Askerleri AA Foto Muhabiri İssam Rimavi’yi Plastik Mermiyle Yaraladı
İsrail Askerleri AA Foto Muhabiri İssam Rimavi’yi Plastik Mermiyle Yaraladı
Trump Yönetimi Göçmenleri Gemilerle Sınır Dışı Etmeyi Değerlendiriyor
Trump Yönetimi Göçmenleri Gemilerle Sınır Dışı Etmeyi Değerlendiriyor
Bryan Filistin’e Destek Mesajıyla Sahnedeydi
Bryan Filistin’e Destek Mesajıyla Sahnedeydi
Almanya Başbakanı Merz Kiev’de Ukrayna’ya Destek Vurgusu Yaptı
Almanya Başbakanı Merz Kiev’de Ukrayna’ya Destek Vurgusu Yaptı
FKÖ İsrail’in Batı Şeria’yı Parçalama Planlarını Hızlandırdığını Bildirdi
FKÖ İsrail’in Batı Şeria’yı Parçalama Planlarını Hızlandırdığını Bildirdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.